Latijns-Amerika in een bakkie

Rode tomaten, gele maïs, fris groene, rijpe en zachte avocado, spinazie, rode ui, en qunoa: All my favorite foods in one bowl. Vergeet niet de rode peper, picante!

Image-1

Ingrediënten:

  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopjes water
  • halve bouillionblok (groente bouillion)
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, gesneden
  • 1 klein blikje maïs
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 2 of 3 handjes spinazie (uit de zak), gescheurd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en daarna fijngehakt
  • zout
  • peper
  • komijn (ong 1 theelepel)
  • olijfolie
  • citroensap

Doe het kopje quinoa in een zeef en spoel het onder de kraan schoon. Doe het in een pan en voeg twee kopjes water toe (of lees de verhouding van de verpakking af) met de bouillionblokjes. Zorg dat het water aan de kook raakt en laat het daarna 12 minuten op zacht vuur doorkoken. In de tussentijd snij je alle groenten, behalve de spinazie, en doe je ze in een kom. Voeg er naar smaak zout en peper aan toe. Doe komijn naar smaak er bij. Ik gooi er denk ik ongeveer 1 theelepel in (ik strooi maar wat). Scheur de spinazie in stukjes boven de kom

Als het goed is hoef je de quinoa niet af te gieten. Leeg de pan boven de kom. Giet er olijfolie en citroensap overheen. Husselen en klaar, een lauwwarme salade!

Buen provecho.

 

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Eat Denise eat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s